Iveta Kořínková o barefoot obuvi Antal: Je to ako vyplávať z vody a znova sa nadychnúť

Moderátorka a influencerka Iveta Kořínková sa stala tvárou, alebo ako sama s úsmevom hovorí - skôr nohou značky Antal. Čo ju vlastne k barefoot obuvi priviedlo a prečo sa rozhodla podporiť Antal? O tom sa dočítate v našom rozhovore.

Jej cesta k barefoot obuvi viedla po rovnakých trasách ako u mnohých ľudí vrátane nás samých - chcela to to najlepšie pre svoju dcéru, aby sa jej noha mohla správne vyvíjať. Nedlho potom si barefoot obuv zaželala vyskúšať na vlastné nohy, ale nenašla tie pravé. S Antal teniskami to podľa jej slov bola láska na prvý pohľad.

V Česku a na Slovensku si barefoot topánky už našli svojich priaznivcov a nie jeden z nich už nemyslí na iný typ obuvi. Iveta zatiaľ nie je 100% barefooťačkou. Priznáva síce, že je typom na tenisky a podpätky na nej len tak neuvidíte, ale rada strieda rôzne topánky - napríklad aj tenisky na platforme, ktoré zdôraznia jej 175 centimetrov. Antal obuv ju však toľko očarila, že si dokáže predstaviť byť jej úplne verná: „Dokážu totiž nahradiť takmer všetky topánky. Tým, že sú vyrobené z kvalitnej kože a majú jednoduchý, športovo elegantný dizajn, hodia sa ku všetkým outfitom. Stačí len vybrať tú správnu farbu!“ Iveta dodáva, že iných tenisiek kúpených pred Antalkami sa jej bude ale ľutovať.

Príroda je mocná čarodejnica a tak nie je divu, že aj Ivetu okúzlila. A to natolik, že napríklad pre mnohých nie príliš obľúbená činnosť plietenia je pre ňu naopak chvíľou, keď si krásne prečistí hlavu. Práve jej puto s prírodou je jedným z dôvodov, prečo sa rozhodla byť tvárou Antalu. „Mám rada prírodu, spojenie so zemou, s povrchom, po ktorom chodíme, či už sú to kamene, mach alebo asfalt. A vďaka barefootkám sú moje nohy slobodné. Sú chránené podrážkou a zároveň nie sú izolované od okolitého sveta.“ Slobodu, o ktorej Iveta hovorí, Antal topánky nohám prinášajú vďaka takzvanému nulovému dropu, stielke s funkčnou dvojmilimetrovou penou a aj vďaka anatomicky tvarovanej špičke. „Prsty majú voľnosť pohybu. Nikde ma nič netlačí. Je to ako vynoriť sa z vody a znova sa nadýchnuť,“ hovorí s úsmevom.

Ďalším dôvodom, prečo sa Iveta rozhodla spolupracovať s Antalom, je spoločenská zodpovednosť. Ako sociálny podnik sa Antal zaviazal k aktívnemu rozvoju komunity a regiónu reinvestovaním svojho zisku v rámci firmy. „Nie je nič viac než firma, ktorá sa stará o okolie, zamestnáva ľudí z regiónu a pomáha im. Život by mal byť viac o laskavosti a každý človek by mal nahliadať do svojho okolia a tiež pomáhať. Vlastne by sme si mohli vziať z Antalu príklad. Sveta by bol potom o kúsok lepším miestom.“

Iveti sme sa tiež opýtali, čo jej aktuálne v ponuke Antalu chýba, teda aké ďalšie produkty by uvítala. Aj do tejto odpovede sa odrazil jej veľká láska k prírode: „To je úplne jasné. Chýbajú mi bielo-zelené alebo zelené tenisky. Taká tá pekná zelená, ako je označenie v rámečku novinka na webu Antalu. To by bola krása - ešte bližšie k prírode.“ S úsmevom dodala, že by sa jej páčili aj letné viac otvorené topánky napríklad na výlety.

A čo by vzkázala ľuďom, ktorí ešte váhajú, či si kúpiť barefoot tenisky Antal? „Ak máte podobného zmýšľania ako ja, tak by u vás aspoň jeden pár topánok nemal chýbať. Je to sloboda pre nohy, prsty na nohách a vlastne celé telo. Naše nohy si zaslúžia kvalitnú a funkčnú obuv. Často na to zabúdame a kupujeme topánky aj bez vyskúšania, v zľavách, podľa vzhľadu... Každý človek je iný a nechcem nikoho súdiť. Ale ak chcete pre seba urobiť maximum, tak zvoliť barefoot je určite krok správnym smerom.“